espresso reparatie | Handige tips | Ed'spresso - www.edspresso.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

espresso reparatie | Handige tips | Ed'spresso

Tips & informatie

Ontkalken
Kalk is de grote vijand van iedere espressomachine. Hierdoor gaan de meeste machines uiteindelijk kapot. De meeste volautomaten hebben speciale filters in het waterreservoir om te zorgen dat kalk geen kans krijgt. Let erop dat deze regelmatig vervangen moeten worden. Volg de instructies van uw apparaat, en ontkalk regelmatig. Vul het waterreservoir niet voller dan aangegeven in de handleiding. Als de hoeveelheid meer is dan aangegeven in de handleiding, kan het voorkomen dat u oneindig door kan gaan met ontkalken. Gebruik ontkalmiddelen op basis van citroenzuur. Agressieve ontkalkers op basis van azijnzuur kunnen namelijk invreten op verchroomde en aluminium boilers.

Waarom mag ik de maler niet altijd op de fijnste stand zetten? Hoe fijner hoe beter toch?
Nee, het gaat om een ideale stand tussen de maalschijven en de gebruikte koffie, als u veel kleine kopjes zet mag de maling iets fijner, als u grotere kopjes zet is het aan te raden de maling iets grover te zetten.

Welke koffie moet ik gebruiken?
Smaak is iets heel persoonlijks. Wat wij adviseren is erg vette / glimmende bonen en erg kleine of te harde bonen te vermijden, laat u goed voorlichten bij een speciaalzaak en vraag hun advies over welke koffie bij uw smaak en machine het beste zou passen.

Waterreservoir.
Verwijder altijd het waterreservoir, vul nooit water bij wanneer het reservoir in de machine zit.
Vul nooit water bij maar leeg het reservoir en spoel deze altijd om. Dit voorkomt kalkvorming in het reservoir.
Gebruikt u een automatisch watervulsysteem? Spoel dan het waterreservoir minstens 1 x per week.
Gebruikt u waterfilters? Verzeker u er dan van dat u het filter op JA  geprogrammeerd heeft staan.
Maak de ruimte waar de tank in staat regelmatig schoon.

Bonenreservoir.
Maak het bonenreservoir regelmatig schoon met een droge doek.
Vul het bonenreservoir nooit met iets anders dan koffiebonen
.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu